Előfizetői tartalom

A befektetők menedékbe vonultak - Vették az aranyat

Portfolio
A Dow Jones UBS árupiaci index tegnap jelentős esést szenvedett el, miközben a dollár a legfontosabb devizákhoz képest hasonló mértékben erősödött. Az index értékének változása így szinte teljes mértékben magyarázható a deviza erősödésével, hiszen az csökkenti a dollárban kifejezett termékek árát. Az egyes termékek között azonban jelentős eltérések mutatkoztak. A ciprusi események hatására az ipari fémeket és a mezőgazdasági termékeket hátrahagyva a befektetők újra az aranyba menekültek, így az jelentős emelkedést tudhat maga mögött.

A Dow Jones UBS árupiaci index a tegnapi kereskedésben 0,61 százalékkal került lejjebb előző napi záróértékénél, miközben a dollár a legfontosabb devizákhoz képest szinte azonos mértékben, 0,66 százalékot erősödött. Mivel az erősebb dollár csökkenti a nyersanyagok dollárban kifejezett árát, így az index tegnapi elmozdulását szinte teljes mértékben magyarázza a deviza...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái