Előfizetői tartalom

Burkolt áramáremelést hajtott végre a kormány

A Magyar Energia Hivatal átalakítását megvalósító, múlt héten elfogadott törvény egyik pontja módosította az áram árába épített egyéb pénzeszközök szintjét. A módosítás eredményeként 11 fillérrel csökkent a Vértesi Erőműnek (és a hozzá kapcsolódó bányának) a támogatása, azonban ugyanekkora mértékben növekedett a távhőszektorra fordított díjelem, amire vélhetően a januárban megvalósult 10%-os rezsivágás miatt volt szükség. A lépés értelmezhető úgy is, hogy az áramfogyasztók fizetik meg a távhőellátásban megvalósult 10%-os díjcsökkentés egy részét.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium előterjesztése alapján az Országgyűlés a múlt héten elfogadta a Magyar Energia Hivatal átalakítását célzó, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalt létrehozó törvényt. Habár a megszavazott törvényjavaslat meghatározórészt az új közmű-felügyeleti csúcsszerv jogi környezetét igyekezett megteremteni, az energiaipar gerincét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés