Előfizetői tartalom

Burkolt áramáremelést hajtott végre a kormány

Patkó Gábor
A Magyar Energia Hivatal átalakítását megvalósító, múlt héten elfogadott törvény egyik pontja módosította az áram árába épített egyéb pénzeszközök szintjét. A módosítás eredményeként 11 fillérrel csökkent a Vértesi Erőműnek (és a hozzá kapcsolódó bányának) a támogatása, azonban ugyanekkora mértékben növekedett a távhőszektorra fordított díjelem, amire vélhetően a januárban megvalósult 10%-os rezsivágás miatt volt szükség. A lépés értelmezhető úgy is, hogy az áramfogyasztók fizetik meg a távhőellátásban megvalósult 10%-os díjcsökkentés egy részét.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium előterjesztése alapján az Országgyűlés a múlt héten elfogadta a Magyar Energia Hivatal átalakítását célzó, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalt létrehozó törvényt. Habár a megszavazott törvényjavaslat meghatározórészt az új közmű-felügyeleti csúcsszerv jogi környezetét igyekezett megteremteni, az energiaipar gerincét...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái