Előfizetői tartalom

Megtört az átok? - Emelkedett a tőzsdei forgalom

Portfolio
Kedvező hangulatban telt a május a hazai börzén, miután a BUX mintegy 5,7 százalékkal került feljebb. Az emelkedő részvényárfolyamok pedig jelentős szerepet játszottak abban, hogy a BÉT azonnali forgalma éves alapon mintegy 5 százalékkal emelkedett az előző hónapban, így egy közel másfél éves negatív irányú tendencia szakadt meg. A brókercégek versenyében megtört a Concorde több hónapos nyerő szériája, ugyanis az első helyet az Erste vette át.

A fejlett piacokat már év eleje óta rendkívül optimista hangulat jellemzi, melyből a fejlődő országokban csak részben tudtak profitálni a befektetők. Így míg a Dow Jones, az S&P 500 illetve a DAX is történelmi maximumára emelkedett, addig a hazai piac lemaradó volt. Az előző hónapban azonban fordult a kocka, ugyanis a befektetők a relatíve drága fejlett piacok helyett a feltörekvő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés