Előfizetői tartalom

Forinterősödésre számítanak a profik

Portfolio
Májusban is igen mozgalmas napjai voltak a forintnak, az euróval szembeni kurzus egy közel 14 forintos sávban ingadozott. A folytatást illetően a Portfolio.hu által megkérdezett alapkezelők hosszú távon optimistábbak lettek, igaz, pár hónapos időhorizonton nem számítanak számottevő elmozdulásra a hó végi értékhez képest. Ahogy a forint, úgy a MAX index 12 hónapos kilátásaival kapcsolatban is nőtt az optimizmus, míg rövid távon nem számítanak érdemi elmozdulásra.

A felmérésben részt vevő alapkezelők: Buda-Cash, CIB, Concorde, Equilor, ING, K&H, MKB, OTP, Plotinus, Raiffeisen. Merre folytatja a forint? Ahogy áprilisban, úgy májusban is igen volatilis kereskedés jellemezte a forint piacát: az euróval szembeni jegyzések a 300-as szintről a hónap utolsó napjaira 285 közelébe süllyedtek, majd alig pár nap alatt újra 297 közelébe emelkedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés