Előfizetői tartalom

Botrány: Obamáék egész Amerikát lehallgathatták

Portfolio
A Barack Obama által vezetett amerikai kormány rendületlenül tagadta, hogy magánszemélyek kommunikációs csatornáit hallgatták volna le akár az Egyesült Államokban, akár külföldön. Azonban kiszivárgott, hogy nemcsak telefonbeszélgetéseket hallgattak le, hanem az ország legnagyobb internet és közösségi média szervereiről is adatokat gyűjthetett a hírszerzés és az FBI - írja a Financial Times.

A Washington Post és a Guardian amerikai lapok csütörtök éjjel arról számoltak be, hogy egy szigorúan titkos kormányzati program indult el még George W. Bush idejében, amelynek keretein belül az amerikai Nemzeti Biztonsági Ügynökség és a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) adatokat gyűjtött a terrorista fenyegetések megelőzése címén. Először csak arról volt szó, hogy telefonokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés