Üzlet

Japán győzelemmel zárult a gigantikus felvásárlási csata

Portfolio
Az amerikai távközlési óriás, a Sprint részvényesei jóváhagyták a japán SoftBank ajánlatát, ezzel sor kerülhet minden idők legnagyobb felvásárlására, amelyet japán cég hajt végre az Amerikai Egyesült Államokban.
Megvan a deal

Hosszú hónapok felvásárlási csatája ért most véget azzal, hogy a Sprint részvényesei rábólintottak a japán kérő ajánlatára, a SoftBank végül 21,6 milliárd dollárért vásárolhatja meg amerikai szektortársát, a végső ajánlat 1,6 milliárd dollárral magasabb az eredetileg 20 milliárdos tavaly októberi ajánlatnál. A japán vállalat 78 százalékos részesedést szerez a Sprintben, ebbe a szavazáson jelenlévő részvényesek 98 százaléka egyezett bele, ez az amerikai cég kint lévő részvényei után járó szavazatok 80 százalékát jelenti.

A két vállalat közötti megállapodás alapján a Sprint részvényesei választhatnak, hogy vagy részvényenként 7,65 dollárt, vagy minden mostani Sprint részvény mellé egy új Sprint részvényt kapjanak.

A felvásárlási csatában a Dish Network is részt vett, ugyanis a Dish is szerette volna megszerezni a Sprint értékes eszközeit: a SoftBanknál jóval magasabb, 25,5 milliárdos ajánlatot tettek, ők azonban a Sprint 100%-át szerették volna megszerezni, ebbe viszont a Sprint részvényesei nem mentek bele.

Kölcsönös előnyök

A SoftBank a tranzakcióval nagyobb pénzügyi rugalmasságra és a szinergiahatások kiaknázására számít, az amerikai piacon harmadikszámú Sprint pedig friss tőkéhez jut a két nagy mobilcéggel, az AT&T-vel és a Verizonnal folytatott csatában.

Japán győzelemmel zárult a gigantikus felvásárlási csata
Örülnek a részvényesek

A japán távközlési óriás, a SoftBank részvényeinek árfolyama tavaly október óta, vagyis az első felvásárlási ajánlat megtétele óta közel megduplázódtak, a japán cég részvényesei ugyanis hatalmas lehetőséget látnak az amerikai terjeszkedésben. A tegnapi bejelentést is üdvözölték a befektetők, a SoftBank részvények árfolyama közel 4 százalékkal került feljebb. A Sprint részvények árfolyama a hír közlésekor közel 2 százalékos pluszba ugrottak, végül kismértékű emelkedéssel zárták a napot. Érdekes módon a Dish részvények is emelkedtek tegnap (+2,2%), a vállalat részvényesei valószínűleg sokallták a Sprintért ajánlott 25,5 milliárd dollárt.

Japán győzelemmel zárult a gigantikus felvásárlási csata


Japán győzelemmel zárult a gigantikus felvásárlási csata


Japán győzelemmel zárult a gigantikus felvásárlási csata
Frankfurti tőzsde
forintdevizaárfolyam
bigben
factory worker gyári munkás hegesztés
vargamihály
Benzinkút
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Frankfurti tőzsde