Előfizetői tartalom

Felére zuhan a kapcsolt energiatermelés Magyarországon

Portfolio
Az elmúlt évek szabályozói döntéseinek hatására az európai dobogós helyezésről az üldözőbolyba esett vissza Magyarország a kapcsoltan termelt villamos energia részarányának tekintetében. Amíg 2010-ben a hőt és villamos energiát párhuzamosan, egyazon tüzelőanyag bázison termelő kapcsolt erőművek részesedése a hazai áramtermelésből elérte a 20,9 százalékot az idei év első félévében az erőmű-leállításoknak köszönhetően a részarány már csak alig 10 százalék - hívja fel a figyelmet az Magyar Kapcsolt Energia Társaság közleményében.

"Magyarország a korábbi években jelentős előrelépést tett és előkelő pozíciókat ért el Európában a kapcsolt technológia hasznosítása terén. Miközben vannak európai uniós tagállamok, amelyek azért küzdenek, hogy 6-8 éven belül a kogenerációs technológia részesedése az áramtermelésükben elérje a 20 százalékot, hazánk ezt az arányt már 2004-ben teljesítette. 2010-ig...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái