Előfizetői tartalom

A lakosság rekord mértékben nyitott tbsz-eket

Portfolio
A kormány döntése értelmében, aki augusztus 1. előtt nyitott tbsz számlát, az az eho alól mentesült, ennek megfelelően nagyon sokan keresték fel a bankokat a múlt hónapban. Volt olyan nagyobb bank, amelynél egyetlen hónap leforgása alatt annyi új számlát nyitottak, mint 2012 egészében. De a többiek sem panaszkodhattak, mindenhol rekordok dőltek meg július folyamán. A legkeresettebbek az értékpapírszámlák voltak, ami az alacsony betéti kamatkörnyezetben érthető tendencia - írja a Világgazdaság.

A kamatjövedelmekre kivetett új teher, és a jogalkotó adta lehetőség ennek kikerülésére megmozgatta a lakosságot, június és július folyamán aki csak tehette nyitott tartós befektetési számlát, mert ezzel bármikor is töri fel megtakarítását nem kell 6%-os ehot fizetnie. A lap által megkérdezett bankok most már tudtak arról nyilatkozni pontosabban is, hogy mekkora volt a tbsz-nyitási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés