Előfizetői tartalom

Nyereséges negyedévet zárt a Synergon

Portfolio
A Synergon szombat este tette közzé második negyedéves gyorsjelentését, ami összességében arról árulkodik, hogy a vállalatnál végbemenő reorganizáció a jövőben hozzájárulhat a társaság sikeres működéséhez. A vállalat árbevétele tovább növekedett, amit olyan tényezők eredményeztek, mint a BKV-BKK-Futár projekt átadása, vagy a cég 2012-ben elmaradt licensz értékesítéseinek egy részének realizálása. A társaságnál ugyanakkor a növekvő árbevételhez megugró működési költségek párosultak, ami döntően az új tagvállalatok számlájára volt írható, így üzemi szinten negatív eredményt ért el. Ezt azonban az egyéb bevételek ellensúlyozni tudták, aminek köszönhetően a Synergon nyereséges második negyedévet zárt. A gyorsjelentés fontosabb pontjai az alábbiak: - A cég árbevétele 137 százalékkal növekedett év/év alapon, ráadásul a 12 havi gördülő árbevétel tovább emelkedett; - a bruttó fedezet csak 12 százalékkal nőtt az értékesítési költségek megugrásának hatására; - az új tagvállalatok hatására megugrottak a működési költségek; - az árbevétel növekedése nem tudta ellensúlyozni a működési költségek megugrását, így az üzemi eredmény szintjén 34 millió forintos veszteséget szenvedett el a Synergon, míg az előző év azonos időszakában 14 millió forintos nyereséget ért el; - az egyéb bevételek és ráfordítások soron ugyanakkor jelentős nyereség keletkezett, ami hozzájárult ahhoz, hogy a vállalat adózott eredmény soron 44,8 millió forintos nyereséggel zárt; - a cég nettó eladósodottsága az első negyedévben jelentős mértékű megugrását követően valamelyest csökkent; - a menedzsment optimistán tekint a jövőbe, és továbbra is nyereséges évzárásra számítanak.

A historikus összehasonlíthatóságot érdemes fenntartásokkal kezelni, a Synergon ugyanis az elmúlt években több alkalommal módosításokat eszközölt a kimutatások szerkezetét illetően. A kimutatások szerkezete már a tavalyi éves jelentésben is megváltozott, a legutóbbi módosítások az Infinity eladásával hozhatók összefüggésbe. A grafikonokon csak a magyar leányvállalatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés