Előfizetői tartalom

Furcsán reagáltak a befektetők az Adobe számaira

Portfolio
Felrobbant a zárás utáni kereskedésben az Adobe Systems árfolyama azt követően, hogy a társaság közzétette második negyedéves gyorsjelentését. Annak ellenére emelkedett 5%-ot az árfolyam, hogy a várttól elmaradó eredményszámokat közölt a társaság. A Photoshop és az Acrobat Reader fejlesztője mind a bevételek, mint a profit szintjén csökkenésről számolt be. Viszont az online szolgáltatásra előfizetők száma közel 50%-kal ugrott meg, ami azt mutatja, hogy a felhasználók a PC-re telepített szoftverek felől az online szolgáltatások felé nyitnak. A gyorsjelentés főbb pontjai: - A bevételek szintjén 8%-os csökkenésről számolt be az Adobe Systems az augusztus végén zárult negyedévben. - Az amerikai szoftveróriás profitja kevesebb, mint a felére esett. - Az egyszeri tételek hatásait kiszűrve 44%-kal csökkent a nettó eredmény az előző év azonos időszakához viszonyítva. - A folyó negyedévre a konszenzustól elmaradó bevételprognózisokat fogalmazott meg a menedzsment. - Pozitívum viszont, hogy az online felhasználók száma 47%-kal növekedett három hónap alatt.

Csökkenő bevétel és profit A bevételek és a profit szintjén is a vártnál nagyobb csökkenésről számolt be az Adobe Systems az augusztus végén zárult negyedévre. A társaság bevételei közel 8%-kal estek, 995 millió dollárt tettek ki, ami elmarad az 1,01 milliárd dolláros elemzői konszenzustól. A nettó eredmény szintjén 83 millió dolláros nyereségről számolt be a társaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés