Előfizetői tartalom

Aggódtak a befektetők Amerikában

Portfolio
Az amerikai tőzsdék eséssel kezdték a hétfői kereskedést annak hatására, hogy a befektetők hiába várták az amerikai adósságplafon megemelése körüli vita lezárást, erre nem került sor hétvégén. Ráadásul az álláspontok még csak nem is közeledtek egymáshoz, ugyanis az Egyesült Államok képviselőházának republikánus elnöke, John Boehner tegnap arról beszélt, hogy nem hajlandóak anélkül megszavazni az adósságplafon emelését, hogy nem társítanának mellé más rendelkezéseket is. Barack Obama elnök viszont nem hajlandó leülni a tárgyalóasztalhoz, szerinte ugyanis nem volna szabad ezt a kérdést politikai nyomásgyakorlásra használni. Mindezek együttes hatására az S&P 500 index értéke 4 hetes mélypontjára esett, míg a Dow Jones a 15 000 pontos szint alatt fejezte be a kereskedést, ráadásul az amerikai csődkockázati felár is nagy mértékben emelkedett.

2013. október 07. 22:20 Megosztás Fontos szint alatt zárt a Dow Jones Az amerikai tőzsdék több tényező együttes hatására gyengén teljesítettek hétfőn. Az S&P 500 több mint 0,9 százalékot veszített az értékéből, így négyhetes mélypontjára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés