Előfizetői tartalom

Fojtogatja az állam a mobilcégeket

Az állam igyekszik maximalizálni a frekvencia-értékesítésekből származó bevételeit, amit részben azért tehet meg, mert a szolgáltatók a robbanásszerűen bővülő adatforgalom miatt rákényszerülnek a fejlesztésekre. Tegnap Ausztriában zárult le egy frekvencia-tender, ahol elképesztően magas díjat fizettek a szolgáltatók. Úgy tűnik, nem csak Magyarországon feji meg az állam a mobilcégeket.

Drága a frekvencia Ausztriában Eredményesen zárult tegnap az osztrák frekvencia-tender, amelyen a 800 MHz-en 6 blokkot, a 900 MHz-en 7 blokkot, az 1800 MHz-en eddig 15 blokkot kaptak szereztek meg a már piacon lévő szolgáltatók. A Telekom Austria leányvállalata, a piacvezető A1 a 2x140 MHz frekvencia felét szerezte meg, a többi frekvenciát a már piacon lévő egyéb szolgáltatók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés