Előfizetői tartalom

Az ezüst is szépen csillog, ha műtárgyról van szó

Portfolio
Az ezüst ősidők óta az emberiség egyik kedvelt anyaga használati vagy dísztárgyak készítésére - írja új műtárgyajánlójában a műtárgy.com. Már az ókor előtti időkből ismerünk nyomokat arra, hogy ezüstöt használtak fel. Az anyag rövidítése, az Ag is az ókori latin argentum szóból származik. Az ezüstöt hosszú ideig az arany utáni második nemesfémként tartották számon, és tartja számon mindmáig a köztudat.

Az ezüst műtárgyak értékét több összetevő határozza meg. Az egyik az ezüst súly szerinti értéke. Mostanában az ezüst ára 150 Ft/gramm körül mozog a világpiacon. Ezen túl az ezüst műtárgyak értékét növeli a művészeti értékük, illetve (mivel sokszor használati tárgyakról van szó) a használati értékük is. Az ezüstbe belenyomott, vésett jelek határozzák meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés