Előfizetői tartalom

Közel 2 milliárd fontért vásárol be a Merck

Portfolio
A német gyógyszer és vegyipari vállalat, a Merck a high tech elektronikai eszközök piacán is megveti lábát, miután megállapodott az Apple beszállítójának, az AZ Electronic Materials-nak a megvásárlásáról. Az ügylet értéke 1,6 milliárd font, melyet a felvásárló teljes egészében készpénzből finanszíroz - számolt be a Financial Times.

Az ügylet keretében az AZ Electronic Materials részvényesei 404 pennyt kapnak papíronként, ami 53%-os prémiumot jelent a tegnapi záróárhoz képest. A vállalat igazgatósága azt javasolja a részvényeseknek, hogy fogadják el az ajánlatot. Az AZ részvényei a hírre több mint 50%-kal ugrottak meg a londoni kereskedésben, elérve a 400 penny árfolyamot, mely a cég saját tőkéjét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés