Előfizetői tartalom

Kiszabadult a börtönből az egykori milliárdos

Portfolio
Tíz év után ma szabadult a börtönből az egykori dúsgazdag orosz milliárdos, Mihail Hodorkovszkij, miután Putyin aláírta a megkegyelmezésről szóló rendeletet. Hodorkovszkij áldozata lett annak a harcnak, amit Putyin indított a - Szovjetúnió összeomlását követő Jelcin-éra kaotikus éveiben - meggazdagodott üzletemberek ellen. Vállalatát, a Jukoszt feldarabolták, a vagyonelemek nagyrészt állami kezekbe kerültek, olyan cégekhez, mint a Gazprom és a Rosznyeft. Az utóbbit nem meglepő, hogy jelenleg Putyin és Igor Szecsin irányítja.

A mai napon elhagyta a börtönt Oroszország egykori leggazdagabb embere, Mihail Hodorkovszkij, miután egy évtizednyi börtönbüntetést követően Vlagyimir Putyin aláírta a megkegyelmezésről szóló rendeletet. Az orosz elnök még tegnap közölte, hogy szabadon bocsátaná Hodorkovszkijt, amivel igencsak meglepte a nyilvánosságot. Az elnöki kegyelmi rendelet a Kreml indoklása szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés