Előfizetői tartalom

Zöld utat kaptak Kínában a tőzsdei kibocsátások

Portfolio
Jóváhagyta Kína, hogy 5 vállalat elsődleges részvénykibocsátást (IPO) hajtson végre a belső piacon - írja a Reuters. Kínában 2012 októbere óta be volt fagyasztva az IPO-piac, a hatóságok ugyanis attól tartottak, hogy az új papírok jelentősebb keresletet szívnak el a meglévő részvényektől, ami az akkor meglehetősen gyengén teljesítő kínai tőzsdének nem tett volna jót.

A Neway Valve, a Truking Technology, a Zhejiang Wolwo Pharma, a Guangdong Qtong Education és a Guangdong Xinbao Electrical Appliances azok a cégek, melyek engedélyt kaptak az elsődleges részvénykibocsátásra a kínai hatóságoktól az ún. A-típusú részvénypiacon. A lépés nem váratlan, múlt hónapban ugyanis Kína jelezte, 2014 elején feloldhatja a tőzsdei kibocsátások befagyasztását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés