FONTOS Óriási veszélyre figyelmeztet Acemoglu, nagy bajban lesznek a dolgozók
 
Előfizetői tartalom

Mentenék az európai acélipart

Portfolio
Az Európai Parlament plenárisa kedden nagy többséggel megszavazta Gyürk András (néppárt) jelentését az uniós acélipar jövőjéről. A határozat átfogó intézkedéscsomagot javasol az uniós acéltermelés keretfeltételeinek javítása és az iparág versenyképességének növelése érdekében, és kiemelt jelentőséget tulajdonít az energiaárak alakulásának - tudósít a BruxInfo.

Az 505 szavazattal (97 ellene, 25 tartózkodás mellett) elfogadott jelentés emlékeztet, hogy Európa több mint 500 acélgyára közvetlenül 360 ezer munkavállalót foglalkoztat, ezért nemcsak gazdasági és ellátásbiztonsági okokból, hanem szociális megfontolásokból is kulcsfontosságú, hogy Európa a jövőben is erős acéltermelő bázissal rendelkezzen. Mindehhez képest is riasztó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés