Előfizetői tartalom

Bitcoin: az oroszok tiltják, legnagyobb tőzsdéje akadozik (2.)

Portfolio
Késő estébe nyúlóan tárgyalt az orosz jegybank, az FSB nemzetvédelmi hatóság és a belügyminisztérium a virtuális pénzekről, amelynek végén kimondták: a Bitcoin és más virtuális pénzek olyan kockázatokat rejtenek, ami miatt nem szabad használni ezeket Oroszországban - számolt be az RT.com. Mint kiderült, a szuperpénz legnagyobb tőzsdéjéről ideiglenesen nem lehet kiutalni a Bitcoinban tárolt összegeket.

Az oroszok betiltják "A virtuális pénzek vizsgálata azt mutatja, hogy egyre többen használják ezeket, többek között pénzmosásra és adóelkerülésre. Oroszország hivatalos pénze a rubel. Más típusú valuták és pénzek kibocsátása, bevezetése tilos" - olvasható az orosz szabályozók közleményében, amelyet a jegybank, a belügyminisztérium és az FSB (Federal Security Service)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés