Üzlet

Miller: a Gazprom összeroppanthatná Ukrajnát, de nem érdeke

Portfolio
A Gazprom vezérigazgatója ma Berlinben arról beszélt, hogy a Gazprom megtehetné, hogy előrefizetést kérjen az ukrán gázszállítások esetében, de a társaságnak nem érdeke, hogy az ukrán gazdaság összeomoljon, illetve hogy az európai szállításokban zavar keletkezzen - olvasható az orosz gázóriás közleményében.
Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója a mai napon az orosz-német energetikai együttműködés 40 éves fennállásának alkalmából Berlinbe látogatott. A találkozót követően Miller néhány tévének nyilatkozott, amelyről a Gazprom közleményként a következőket emelte ki:

A cégvezető Ukrajnával kapcsolatban kifejtette, hogy komoly krízisként tekintenek az ottani helyzetre, de az országnak ki kell fizetnie a gázszállításokkal kapcsolatos tartozásait. A Gazprom fenntartja magának a jogot arra, hogy a szerződéses feltételekben foglaltaknak megfelelően "előrefizetős" szállításra álljon át Ukrajnában, de hozzátette, hogy nem terveznek ilyen lépést, mert az gazdasági összeomlással fenyegetne Ukrajnában, illetve veszélyeztetné az Európába irányuló szállításokat. "Azt szeretnék, ha ukrán partnereink továbbra is kifizetnék a számláikat, és nem akarunk gázkrízist"- fogalmazott a gázóriás vezetője.

Miller beszélt arról is, hogy információik szerint az Egyesült Államok 1 milliárd dolláros pénzügyi segítséget kíván nyújtani Kijevnek, amivel szemben Oroszország már most 5 milliárd dolláros pénzügyi segítséget nyújtott az országnak. Emlékeztetett rá, hogy az elmúlt évben 3 milliárd dolláros kölcsönt nyújtottak Ukrajnának, míg jelenleg közel 2 milliárd dolláros gáztartozást tartanak számon, ami gyakorlatilag szintén hitelnek minősül.

A cégvezető az ukrán számlarendezések elmaradásával összefüggésben megjegyezte, hogy a nem fizetésből eredően a Gazpromnak is kevesebb pénze van a beruházások végrehajtására, illetve az osztalék mértéke is csökkenhet, ami pedig a cég külföldi befektetőit is érinti.

Miller beszélt a Déli Áramlatról is, amellyel kapcsolatban kifejtette, a beruházás bizonyosan időben el fog készülni, és a földgáz 2015 decemberétől áramolni fog a vezetékben.
1,5 év tanulás után már 500 ezres álomfizetés jár az informatikusoknak
nyse tőzsde usa részvény
fehér ház getty stock
rossmann_getty_editorial
corvinus_getty_editorial
honcsaruk ukrajna_getty_editorial
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
1,5 év tanulás után már 500 ezres álomfizetés jár az informatikusoknak