Előfizetői tartalom

Devizahitelesek: fontos határidőt közölt Rogán!

MTI
A devizahiteles törlesztőrészletek jövő februártól, a pert indító bankok ügyfelei esetében pedig márciustól csökkenhetnek az elszámolási törvény nyomán. A törlesztőrészletek 25-30 százalékkal lehetnek kevesebbek - közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a pénteki sajtótájékoztatón. Szólt arról is, hogy az elszámolás képletéről a jegybank határoz majd, a pénzintézeteknek pedig összesen mintegy 1000 milliárd forintot kell visszafizetniük az ügyfeleiknek. Kamatemelési moratóriumot is bevezetnek legkésőbb 2016. április 30-ig.

A fideszes politikus a csaknem egyórás tájékoztatón ismertette a tisztességtelenül alkalmazott árfolyamrésből és az egyoldalú szerződésmódosításból fakadó banki elszámolási kötelezettség Tapolcán elfogadott menetrendjét. Eszerint pénteken nyújtja be a kormány a törvényjavaslatot a parlamentnek, amely szeptember 16-án kezdi tárgyalni, és szeptember 24-én szavaz róla....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés