Előfizetői tartalom

Lehangoló adatok érkeztek: egyre kevesebben tudnak időben fizetni

Portfolio
Az elmúlt egy év alatt Európa-szerte szinte minden iparágban nőtt a leírási veszteség. Kiemelkedő negatív változás az oktatásban, az építőiparban és a pénzügyi szolgáltatások terén tapasztalható; az európai építőipar számláinak csupán 51%-át egyenlítik ki 30 napos határidővel és az egészségügy számláinak is csak 59%-át fizetik ki egy hónapon belül - mutatják az Intrum Justitia kutatásának eredményei.

A követeléskezelő cég közleménye szerint az elmített vállalatok nagyban függnek az állami ügyfelektől, ahol az átlagos fizetési idő hosszabb, mint a magánvállalkozások esetében. Az építőipari, oktatási és egészségügyi vállalkozások mindegyike arról számolt be, hogy a késedelmes fizetés miatt nehézséget okoz nekik alkalmazottaik megtartása, illetve az új munkavállalók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés