Előfizetői tartalom

Újabb bombaerős negyedév a TVK-nál

Portfolio
A korábbi negyedév után az idei harmadik negyedévben is meglehetősen erős teljesítményt produkált a TVK, a negyedéves EBITDA 10 milliárd forint felett alakult, a 12 havi gördülő EBITDA pedig 2008 óta nem látott szintre emelkedett. A jó eredmények elsősorban a kedvező devizaárfolyamoknak, a csökkenő energiaköltségeknek, valamint a javuló petrolkémiai fedezetnek voltak betudhatók. A menedzsment a folyó negyedévet illetően is optimista.

A TVK-t továbbra sem követ egyetlen elemző sem olyan szorosan, hogy profit becslést is adott volna, így várakozáshoz nem hasonlítható az eredmény. A kiugróan erős idei második negyedév után a harmadik negyedévben is 10 milliárd forint feletti EBITDA-t termelt a TVK, így a megelőző év azonos időszakához képest 30 százalékkal javult az eredmény. Ezt elsősorban a kedvező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés