Előfizetői tartalom

Záródik az utolsó "kiskapu" is az autópályákon

Hámor Iván
A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. informatikai rendszerének folyamatos fejlesztésének egyik új eredménye az e-matricás rendszerben - tehát a 3,5 tonna alatti járművek, illetve az autóbuszok - utazók számára jelent változást akkor, ha nem a jogszabályokban előírt módon, a díjköteles útszakaszra történő felhajtás előtt váltják meg az úthasználati jogosultságukat. Eddig "elegendő" volt az úthasználat napján, akár az úthasználat befejezését követően is megvásárolni az e-matricát, ugyanis a rendszer csak naponta egyszer vetette össze az fix ellenőrző kapuk és mobil díjellenőr autók által rögzített rendszámokat a díjat megfizetők adatbázisával.

Teljes nyugalomban azonban eddig sem lehetett e-matrica nélkül autózni - a későbbi vásárlás tudatában sem -, ugyanis a mobilcsoportos akciók során eddig is valós időben történt a díjellenőrzés és szankcionálás. A jellemzően autópálya pihenőkben végrehajtott helyszíni megállítások során eddig is valós időben történt a bekérdezés az értékesítési adatbázisba....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés