Előfizetői tartalom

Kiderül végre a milliárdos gázcég titka?

Portfolio
A MET Magyarország Zrt. frissen kinevezett vezérigazgatójával, Szabó Gergellyel közölt ma nagyinterjút a Figyelő. Mint ismeretes, a részben MOL-tulajdonú, svájci központtal rendelkező MET az elmúlt években azzal került a figyelem középpontjába, hogy hozzáférést kapott az olcsóbb gázforrásokat biztosító osztrák-magyar HAG-vezetékhez, illetve hogy tulajdonosai között oknyomozó újságírók olyan személyeket véltek felfedezni, mint az Orbán Viktor barátságát élvező Garancsi Istvánt, illetve a korábban a Wallishoz köthető Nagy Györgyöt.

Az interjúból kiderül, hogy Szabó Gergely a MET International vezetői székéből került most a magyar operációk élére. A cég indulásával kapcsolatban Szabó elmondja, hogy a MET alapvetően a MOL gázüzlet-fejlesztési osztályáról indult, majd a gázpiac sajátos működési környezete miatt született az a döntés, hogy külön cégbe szervezik ki a tevékenységet. Ezzel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái