Előfizetői tartalom

Esik a TVK - Érdemes megvenni?

Portfolio
Ma indult újra a kereskedés a MOL nyilvánosvételi ajánlatát követően a TVK részvényeivel, melyek 3 százalékkal értékelődtek le, ezzel az ajánlati ár alá kerültek. A befektetőknek ezeken a szinteken vonzó lehet a papír, hiszen ha a MOL ajánlatának felügyelet általi elfogadását feltételezzük, akkor egy mostani vásárlással, majd a későbbi felajánlással évesítve 2,5 százalékos hozamot érhetünk el, a kereskedési költségek levonása után. Ennél a hasonló időtávra vonatkozó kockázatmentes állampapír hozam (nettó) alacsonyabb.

3 százalékkal értékelődött le a mai kereskedésben a TVK részvények árfolyama, ami azt jelenti, hogy az ajánlati ár alatt van, jelenleg 4935 forinton. A befektetőkben ezek láttán felmerülhet a kérdés, hogy vajon érdemes lehet-e a piacon most megvenni a részvényeket, majd felajánlani őket a MOL-nak - feltételezve azt, hogy a felügyelet jóváhagyja a vételi ajánlatot. Ha...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés