Üzlet

A Hungária Értékpapír vezetőinek kezén kattant a bilincs

MTI
Négy embert vettek őrizetbe a Magyar Nemzeti Bank (MNB) feljelentése nyomán csütörtökön sikkasztás gyanúja miatt indított eljárásban - közölte a rendőrség pénteken a honlapján. A Pest Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, a Hungária Értékpapapír Zrt. négy vezetőjének előzetes letartoztatását rendelték el.
Hungária Értékpapír Zrt. négy vezetőjének előzetes letartóztatásának elrendelésére nyújtott be iratokat a Nemzeti Nyomozó Iroda a Pest Megyei Főügyészségre - közölte a hvg.hu-val a Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Gyugyi Csilla.

Az ügyben a nyomozók házkutatást tartottak és iratokat foglaltak le, az említett négy embert pedig gyanúsítottként hallgatták ki, majd őket bűnügyi őrizetbe vették.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleményében korábban mindössze annyit írtak, hogy az MNB feljelentése alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön nyomozást rendelt el sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Az utóbbi időben az MNB több pénzintézetnél indított vizsgálatot, elsőként a Buda-Cash Brókerháznál. Február 24-én Windisch László, az MNB alelnöke bejelentette, hogy bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek. Kifejtette: a Magyar Nemzeti Bank több évtizedes visszaélés-sorozatot gyanít a Buda-Cash Brókerháznál, ezért azonnali hatállyal felfüggesztette annak működési engedélyét, és a brókerházzal összefüggésbe hozható Dél-Dunántúli Regionális Bank (DRB) bankcsoporthoz tartozó négy banknál is hozott korlátozó intézkedéseket.

Március 3-án az MNB bejelentette, hogy ismeretlen tettesek ellen feljelentést tettek a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.-nél történt, a jegybank álláspontja szerint bűncselekmények gyanúját felvető események miatt.

Pénteken ugyancsak az MNB közölte, hogy a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt csütörtök este részlegesen felfüggesztette a Hungária Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, felügyeleti biztost rendelt ki a céghez és büntető feljelentést is tett a rendőrségen.

Orbán a brókerbotrányról

Orbán Viktor a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában adott interjút, melyben többek között a Buda-Cashről is kérdezték. A riporter feltette azt a kérdést a Buda-Cash bedőlése kapcsán, hogy miért nem kattant a bilincs még a felelősök kezén. Orbán Viktor erre úgy reagált:

nekem is hiányzik ez, hogy miért nem kattan a bilincs.

Ha az igazságszolgáltatást én irányítanám (de ez a kormánytól független ugye), akkor már mindenki börtönben lenne. Fel kell tenni a kérdést, hogy ha az illetékesek bevallják, akkor ők miért sétálnak szabadon közöttünk - húzta alá.

Az interjút a lenti linken foglaltuk össze:
donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
ott_one_2019_1500x844