Előfizetői tartalom

Tesla túltengés

Hámor Iván
Az elektromos autók üzemeltetői egyelőre nem bővelkednek nyilvános töltőállomásokban, ami első hallásra csak egy szűk kör problémájának tűnik, de mindez hamar megváltozhat. Londonban pl. szinte tettlegességig fajuló viták alakulnak ki naponta, kinek az autóját csatlakoztassák a töltőre. Mint minden újdonságot, az elektromos autózást is tanulni kell - kulturális és operatív szinten egyaránt -, amire hamarosan itthon is lehetőség nyílik. Az oktatási segédeszközöket - az autókat - minden esetre már gyorstöltővel is lehet táplálni a Hungaroringen belül működő Tanpályán.

Átadásra került a Nissan által is használt Chademo rendszerű egyenáramú gyorstöltő a Hungaroring területén belül üzemelő Tanpálya parkolójában. Az eseményen a kormányzat is képviseltette magát, bár a "zöld autózást" többször is hangoztató államtitkár, Glattfelder Béla nem a saját, tölthető, plug-in Toyota Priusával, hanem egy állami Skoda Superb kombival érkezett....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés