Előfizetői tartalom

Robbantott az Apple - Ez a cég egyszerűen képtelen leállni

Portfolio
Ismét felülteljesítette a piaci várakozásokat az Apple az első negyedévben, köszönhetően az erős iPhone-eladásoknak és a kínai értékesítések robbanásának. További jó hírrel is szolgálhatott a menedzsment a befektetőknek: a korábban belengetett 130 milliárd dolláros készpénz-visszajuttatási program keretét 200 milliárd dollárra emelte. A gyorsjelentés főbb pontjai: 27%-kal nőtt az első negyedévben az Apple bevétele az előző év azonos időszakához viszonyítva, 2 milliárd dollárral múlta felül az elemzői konszenzust egy részvényre jutó eredménye 40%-kal nőtt, részben a saját részvény vásárlások részvényszám-csökkentő hatásának köszönhetően a profitráták javultak, a bruttó fedezeti szint 1,5 százalékponttal erősödött Kína a növekedés elsődleges húzóereje, a január-márciusi időszakban több mint 70%-kal nőtt a régió bevétele a termékek közül továbbra is az iPhone az elsődleges profit driver az Apple Watch első hétvégi értékesítéseiről csak annyit közölt Tim Cook, hogy az első készletek teljesen kifogytak a megrendelések során a nettó készpénzállomány meghaladta a 150 milliárd dollárt, ami a piaci kapitalizáció 20%-ára rúg a cég 130 milliárd dollárról 200 milliárd dollárra emelte a részvényesi készpénz-visszajuttatási programját.

Kellemes meglepetés az Apple-tőlA várt feletti bevételről és nyereségről számolt be az Apple az első negyedévre. A január-márciusi időszakban 27%-os bevételnövekedés mellett 40%-kal ugrott meg a társaság egy részvényre jutó eredménye (a cég saját részvény vásárlásainak köszönhetően).A várt 2,15 dollárral szemben 2,33 dolláros EPS-t könyvelt el a társaság, a bevétel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés