Előfizetői tartalom

Itt vannak a világ legnagyobb vállalatai

Portfolio
Idén is közzétette a Forbes a listáját a világ 2000 legnagyobb vállalatáról. A lista első négy helyezettje mind kínai cég, de sok amerikai cég is bekerült az első húszba. Az egy évvel korábbihoz képest nagy átrendeződések történtek, a Facebook több száz helyet ugrott előre, de volt olyan cég is, amely több száz helyet csúszott vissza.

Kína mindenkit lesöpörtMost először, az első négy helyet mind kínai cég tudhatja magának, nem mellesleg Kína négy legnagyobb bankja. Az ICBC idén már harmadszor kerül az első helyre, a Bank of China pedig öt helyet ugrott fel az előző évhez képest. Az amerikai cégek közül legnagyobb a Berkshire Hathaway lett, ami a lista ötödik helyét foglalja el, megelőzte a JP Morgant....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés