Előfizetői tartalom

A nagyok már veszik az aranyat

Portfolio
Az elmúlt hónapokban viszonylag stabil volt az arany árfolyama, ez pedig érezhető volt az arany iránti kereslet és kínálat alakulásán is. A World Gold Council (WGC) adatai szerint a kereslet és a kínálat is viszonylag stabil volt az első negyedévben. A tőzsdén kereskedett arannyal fedezett alapok az elmúlt két évben először voltak nettó vásárlók, míg a jegybankok immár zsinórban a 17. negyedéve veszik az aranyat.

Stabil keresletKözzétette a World Gold Council (WGC) a szokásos negyedéves aranypiaci elemzését, melyből kiderült, hogy a globális aranykereslet minimálisan, 1%-kal 1079 tonnára esett az egy évvel ezelőtti azonos időszakhoz képest. Bár a teljes kereslet csupán 1%-kal esett az egyes szektorok és régiók meglehetősen eltérően teljesítettek.Ékszer Az aranypiaci ékszerkereslet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés