Előfizetői tartalom

Csalódást okozott a Wal-Mart

Portfolio
A világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi áruházlánca, a Wal-Mart első negyedéves árbevétele és adózott eredménye is alulmúlta az elemzői várakozásokat, ami elsősorban az erős dollárárfolyam negatív hatásának volt betudható. Egyre nagyobb a verseny a szektorban, ezért a Wal-Martnak is alkalmazkodnia kell az új trendekhez, ezen már el is kezdett dolgozni az elmúlt időszakban.

Nem tett jót a dollár árfolyamA Wal-Mart árbevétele 114,8 milliárd, nettó eredménye pedig 3,34 milliárd dollár volt az első negyedévben, mindegyik szám alacsonyabb lett az elemzői konszenzusnál, de a tavalyi első negyedévhez képest is. A cég eredményességére a dollár árfolyam-erősödése hatott negatívan. A működési eredmény 8,3 százalékkal lett alacsonyabb, mint tavaly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés