Előfizetői tartalom

Tollasodás után kopasztás: így esett pofára a vezér

Portfolio
1 nappal azután, hogy a világ legértékesebb szolárcégének, a Hanergy-nek a részvényei közel 50 százalékot zuhantak, újabb dráma rázta meg a hongkongi tőzsdét, egy helyi üzletember, Pan Shutong vállalkozásai, a Goldin Financial Holdings és a Goldin Properties Holding kerültek tűz alá, az árfolyamok itt is 50-60 százalékot zuhantak. Ez együttesen az említett cégek piaci értékét közel 20 milliárd dollárral csökkentette. Hongkongban az utóbbi hónapokban némely papírban iszonyatos rali volt megfigyelhető, a Goldin-cégek például csak az idei évben több mint 300 százalékot emelkedtek. Ebben szerepe lehet annak, hogy tavaly novemberben összekapcsolták a hongkongi és a sanghaji tőzsde rendszereit. A Hanergy-hez hasonlóan a Goldin-cégeknél is komoly lufi fújódott, az értékeltségi szintek feltehetően messze nem a valóságot tükrözik.

Újabb dráma HongkongbanHatalmas árfolyam mozgások láthatók mostanság Hongkongban, legutóbb a szolárpiaci cég, a Hanergy árfolyama omlott össze, most pedig 2 másik vállalat részvényei kerültek padlóra. A Goldin Financial Holdings 62 százalékot veszített értékéből, ami a legnagyobb esés a részvények 1992-es évi tőzsdei bevezetése óta. Mindez azt jelenti, hogy a vállalat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés