Előfizetői tartalom

60 milliárd forintot vettek ki a Telenorból

Nagy Viktor
A 2008-as válság és az elmúlt években a hazai működési környezetben bekövetkezett sokkok (különadók, rezsicsökkentések stb.) után stabilizálódtak a hazai távközlési cégek bevételei, a legnagyobb vállalatok azonban nagyon eltérő pályán mozognak. A Magyar Telekom és a Telenor működése stabilnak mondható, a Digi egyre nagyobbra nő és tavaly már csinos profitot ért el, ezzel szemben az Invitel bevételei 2008 óta minden évben estek, és már üzemi szinten is veszteséges a cég, de így van ezzel a Vodafone is, amely évek óta veszteséget termel és még a jó években is a versenytársakénál jóval alacsonyabb marzsokat ért el. Tavaly két társaság fizetett osztalékot: az évek óta nyereséges Digi tulajdonosai közel 10, a Telenor nagytulajdonosai pedig 60 milliárd forintot vettek ki a cégből.

A Vodafone Magyarország az egy negyedével elcsúsztatott pénzügyi év miatt az éves számait csak ősszel teszi közzé, így a tavalyi aggregát számokat a Vodafone nélkül tesszük közzé. Stabilizálódott a legnagyobb hazai távközlési cégek árbevétele tavaly, a szektor bevételei 0,3 százalékkal nőttek, emögött azonban különböző trendek húzódnak meg. A Magyar Telekom...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái