Előfizetői tartalom

Több milliárd forintos megtakarítást hozott az új támogatási rendszer

Portfolio
2014-ben közel 30 százalékkal nőtt a kötelező átvételi rendszerbe értékesített megújuló alapú villamosenergia-termelés mennyisége, az új működési modell bevezetése megközelítőleg 5 milliárd forint megtakarítást eredményezett. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elkészítette beszámolóját a kötelező átvételi rendszer (KÁT) 2014. évi alakulásáról. A beszámoló célja, hogy összefoglaló képet adjon a hazai kötelező átvételi rendszer működéséről - áll a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal közleményében.

A KÁT rendszer keretében értékesített villamos energia mennyisége az előző évhez képest jelentősen (29 százalékkal) emelkedett. 2014-ben 2 411 GWh villamos energiát értékesítettek a KÁT támogatásra jogosult termelők, ebből 2 392 GWh volt megújuló alapú. A növekedés hátterében elsősorban az áll, hogy 2013 során a vegyes tüzelésű erőművek újra visszakerültek a kötelező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés