Előfizetői tartalom

Be kell zárni a magyar tőzsdét?

Idén 25 éve alapították újra a Budapesti Értéktőzsdét. Remek kis évforduló: nem csak a brókerbotrányok, de a 2012-ben tőzsdére vitt BTel idei felszámolásán túl a TVK és a Danubius lehetséges kivezetése is beárnyékolja a jubileumot. Az elmúlt években nem hogy újabb nagy, izgalmas sztorik nem érkeztek a BÉT-re, de a tőzsdére érkező kicsik többségében sem lelték örömüket a befektetők, és egyre több a távozó is. Nem örülünk.

Nem jönnek az új cégekAz elmúlt években a hazai tőzsdei befektetők azt találgatták, hogy melyik nagy állami céget privatizálják és vezetik be részvényeit tőzsdére, jön-e az MVM, a Szerencsejáték Zrt, az ÁAK, vagy lehet-e majd kereskedni a Waberer's vagy a WizzAir papírjaival a BÉT-en. 2008 előtt még a Gyurcsány Ferenc által meghirdetett Új Tulajdonosi Program adott reményt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés