Előfizetői tartalom

Most már hivatalos - Félreáll a médiamogul

Kis ausztrál lapkiadóból globális médiavállalatot hozott létre az egyik utolsó médiamogul, Rupert Murdoch, aki most fiainak adná át a konglomerátum irányítását. Murdoch nem kisebbet akart, mint felépíteni a világ legnagyobb médiacégét, számításait azonban egy hatalmas botrány és a Time Warner ellenállása húzta keresztül. Most úgy tűnik, a 84 éves milliárdos fiainak adja át a stafétabotot.

Nem a nulláról kezdteMurdoch elég komoly hátszelet kapott a karrierje első lépéseinél, 21 évesen, édesapja 1953-as halálát követően két ausztrál napilapot és egy rádiócsatornát örökölt. A médiabirodalmat lépésről lépésre építette ki, egymás után vásárolta meg az ország napilapjait, elsősorban a veszteséges külvárosi és vidéki lapokat vásárolta fel, később...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés