Előfizetői tartalom

Varsó is versenybe szállna a Wizz Air-részvényekért

Portfolio
Azt szeretnénk, hogy a régió cégeinek tőzsdére lépésekor a Varsói Értéktőzsde legyen az elsődleges választás - mondta egy varsói konferencián csütörtökön Pawel Tamborski, a lengyel tőzsde elnöke. Hozzátette: a tavalyi év a nyugdíjpénztárak átalakítása miatt csendesebb volt, lehet, hogy emiatt csúsztak le a Wizz Air bevezetéséről is, ugyanakkor szerintük a magyar alapítású fapados légitársaságnak is érdeke lenne, hogy jelen legyen valamelyik közép-európai tőzsdén, Varsó pedig tárt karokkal várna egy esetleges másodlagos részvénybevezetést.

Február végén vezették be Londonban a Wizz Air részvényeit, az IPO akkor csalódást okozott a magyar befektetőknek, mivel sokan reménykedtek abban, hogy a magyar alapítású fapados légitársaság a Budapesti Értéktőzsdét választja majd. Azóta Váradi József alapító már elmondta a Portfolio-nak adott interjújában , hogy nem volt realitása egy közép-kelet-európai bevezetésnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés