Előfizetői tartalom

Több magyar munkahelyeket akarunk? - Engedjük tőzsdére a cégeket!

Portfolio
Rendkívül fontos foglalkoztatási hatása van annak, ha a kis- és közepes cégek nagy számban a tőzsdére tudnak menni, azaz onnan is be tudnak vonni forrást - hangsúlyozta az amerikai tőzsde elmúlt évtizedekbeli tapasztalata alapján egyfajta tanácsként Magyarország számára is David Weild. A NASDAQ volt alelnöke, a Weild&Co alapítója szerint túlságosan magas a magyarországi vállalatok banki alapú forrásszerzésének aránya, azaz célszerű lenne például a nagy állami vállalatokat a tőzsdén keresztül is privatizálni a Budapesti Értéktőzsde élénkítése kapcsán. Felvetette egyúttal azt is, hogy adókedvezményekkel is érdemes lehet ösztönözni a kisebb-nagyobb cégek megjelenését egy adott ország tőzsdéjén.

David Weild előadásának néhány fontosabb üzenete: Az 1997-1998-as ázsiai válság nyomán az Egyesült Államokban összeomlott a kkv-k elsődleges tőzsdei kibocsátása (IPO, darabszám), de az ún. JOBS Act 2012-es bevezetése újra elkezdte élénkíteni az IPO-k számát, így jelenleg az 50 millió dollár alatti értékű IPO-k aránya a teljes kibocsátásban 25% körülre vissza tudott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés