Előfizetői tartalom

Akkor lesz itthon jó világ, ha tőzsdére megy a CBA

A BÉT megvásárlása, állami vállalatok tőzsdei bevezetése, kis- és középvállalkozások tőzsdére lépésének támogatása - ezt tervezi az MNB. A befektetési szolgáltatók alapvetően üdvözlik a terveket, hiszen szükség lenne arra, hogy életet leheljenek az elmúlt években tetszhalott állapotba került magyar tőzsdébe, de szkeptikusan állnak a jegybank ötleteihez, mivel azok önmagukban nem elégségesek, a hazai gazdaságpolitikának is kiszámíthatóbbá kellene válnia. Brókercégeket, alapkezelőket kérdeztünk anonim módon arról, mit szólnak a jegybank terveihez.

Örülünk Vincent?A megkérdezett profi befektetők egyöntetűen üdvözölték az állam megjelenését a magyar tőzsdén, de nem feltétlenül azért, mert kizárólag jót tehet a magyar tőzsdének az állami szerepvállalás, hanem azért, mert az elmúlt években a kormány ez irányú kommunikációja rideg, elzárkózó, sokszor támadó volt, így a magyar kormány és a tőzsde kapcsolatában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés