Előfizetői tartalom

Elszállt az európai autópiac - De mi van a Volkswagennel?

Portfolio
Novemberben tovább erősödött az európai autópiac, múlt hónapban 13,7 százalékkal több autót regisztráltak. Ez volt zsinórban a huszonhetedik hónap, ami a növekedés jegyében telt. További jó hír, hogy a legnagyobb piacokon egyaránt erőteljes növekedés volt tapasztalható és az összes autógyártó növelni tudta eladásait. A Volkswagen értékesítései is növekedtek, igaz az autógyártók között a legkisebb mértékben és a piaci részesedése is csökkent.

Az európai új autó értékesítések (amikor személyautó értékesítésről vagy eladásról írunk minden esetben az újautó-regisztrációt értjük ez alatt) száma közel 1,08 millió darab volt novemberben, ami 13,7 százalékos bővülést jelentett az ACEA legfrissebb statisztikái szerint. Ez egyben azt is jelentette, hogy az európai autóeladások zsinórban huszonhetedik hónapja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés