Üzlet

Kivásárolta partnerét a Richter

Portfolio
Kivásárolta kínai vegyesvállalati partnerét a Richter, mely most az általa nem birtokolt 50 százalékos tulajdonrészt is megszerezte. Ezzel a Richter jelenléte tovább erősödik Kínában.

Tovább erősít Kínában a Richter

A Richter bejelentette, hogy megvásárolta partnerétől, az Rxmidas Pharmaceuticals-tól a közösen alapított vegyesvállalatban meglévő, a Richter által eddig nem birtokolt 50 százalékos tulajdonrészt is. Ezzel a Richter a társaság fogamzásgátló és OTC termékvonalának kínai értékesítése felett teljes körűen rendelkezik.

A tranzakció pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra a felek.

Előzmények

A Richter még 2010 decemberében jelentette be, hogy kínai kereskedelmi partnerével, az Rxmidas Pharmaceuticals Holdings Ltd.-vel szerződést írt alá, amelynek értelmében 50-50%-os tulajdoni részesedésű vegyesvállalatot hoznak létre. A vegyesvállalat neve Gedeon Richter Rxmidas Joint Venture Co. Ltd.

A Richter és az Rxmidas még 1998-ban, egy hosszú távú együttműködés keretén belül megállapodott a Richter termékeinek a kínai piacon történő disztribúciójáról, marketingjéről és promóciójáról.

A megállapodás értelmében a Richter 18 millió RMB (2 M€) összeget fektetett be a vegyesvállalatba, melyet elsődlegesen azért hoztak létre, hogy a Richter nőgyógyászati termékvonalának törzskönyvezését és piaci bevezetését támogató értékesítési és promóciós hálózat épüljön ki Kínában.

Szépen nő a kínai forgalom

A Richternél az elmúlt években szépen nőtt a kínai piac forgalma, mely a 12 havi gördülő adatok alapján a teljes árbevétel mintegy 5 százalékát adja.

Kivásárolta partnerét a Richter
A kilátások ráadásul folyamatosan javulnak, a Richter csak a tavalyi évben kétszer emelte meg a 2015-ös évi kínai gyógyszerbevételi várakozását. A jelenlegi előrejelzések alapján euróban mérve 25 százalékos növekedés lehetett a kínai forgalomban.

Kivásárolta partnerét a Richter
Frankfurt Stock Exchange
robots welding in a car factory
Private Health Forum
shutterstock_1077839366
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
shutterstock_1467481148
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Telekom