Előfizetői tartalom

Korrupciós körkép: mindenhol van, kivéve az én piacomon

A magyar cégvezetők a magyarországi üzleti élet szerves részének gondolják a korrupciót, de saját környezetükben állítólag nem tapasztalják a jelenséget. 2015-ben az adatvisszaéléstől tartottak a legtöbben, de inkább saját alkalmazottaiktól félnek, mint egy külső támadástól. Az EY felmérést készített a magyar kkv-szektor korrupciós kockázatairól, az eredmények nem meglepőek és nem is biztatóak.

Az EY (korábban Ernst&Young) könyvvizsgáló cég és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (MKIK GVI) felmérést készített a magyar vállalatok korrupciós kockázatairól. A megkérdezett cégvezetők szerint a korrupció széles körben elterjedt Magyarországon, de ha a saját környezetükről volt szó, akkor azt állították, hogy nem tapasztalnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés