Előfizetői tartalom

A TV2 volt tulaja az új sztár

A TV2 korábbi tulajdonosa, a ProSiebenSat1. Media (P7S1) az elmúlt években kisöpörte a padlást, eladta a német nyelvterületen kívüli TV- és rádiócsatornáit, és elindult a digitális szolgáltatások irányába. Mára a német cég Európa egyik legnagyobb médiavállalata lett, nem csak műsorszórással, de szórakoztató műsorok gyártásával és különböző online platformok működtetésével is foglalkozik. A vállalat átalakítása olyan jól sikerült, hogy 2011 óta a bevételek közel 50, a profit pedig közel 70 százalékkal emelkedett, az árfolyam a 2009-es 90 centről mostanra 50 euró közelébe emelkedett, most pedig a vállalat részvényei bekerülnek a DAX indexbe, a 30 legnagyobb német tőzsdei cég közé.

Médiacég kerül be a DAX-baAz elmúlt években nagyot emelkedett a német médiacég, a ProSiebenSat.1 árfolyama, a vállalat piaci kapitalizációja és a részvények forgalma alapján kiérdemelte, hogy a 30 legnagyobb tőzsdén jegyzett német cég közé, a DAX indexbe is bekerüljön. Március 21-től a K+S helyét foglalja el. A ProSiebenSat.1 értéke mostanra 10 milliárd euróra emelkedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés