Előfizetői tartalom

Válságülést tartott a brit kormány

MTI
Válságtanácskozást tartott csütörtökön a brit kormány, miután bizonytalanná vált az indiai központú Tata nehézipari csoport több tízezer alkalmazottat foglalkoztató nagy-britanniai acélgyártó üzemeinek sorsa. David Cameron miniszterelnök az ülés után azonban kijelentette, hogy "nincs garancia" a Tata brit üzemeinek megmentésére.

Államosítás?A Tata a héten bejelentette, hogy fontolóra vette nagy-britanniai üzemeinek eladását a krónikus veszteségek miatt. A cég brit acélipari konglomerátuma több telephelyen összesen 15 ezer embert foglalkoztat, de iparági elemzők szerint 40 ezer további munkahely is veszélybe kerülhet a Tata brit üzemeinek beszállító cégeknél. A Tata legnagyobb brit üzeme, amely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés