Előfizetői tartalom

Újabb rossz hír azoknak, akik emelkedést várnak a tőzsdéken

Jelentősen visszaesett az Alcoa árbevétele és profitja, az alumíniumipari vállalat továbbra is az alacsony nyersanyagárakkal és az erős dollárral küzd, ráadásul üzembezárásokra is sor került, ami rövidtávon csökkenti a társaság árbevételét és profitját, viszont a menedzsment szerint szükséges ahhoz, hogy középtávon javuljon a profitabilitás. A gyenge negyedév ellenére a menedzsment optimista, 2016-ban a kereslet a kínálatnál nagyobb mértékben emelkedhet a globális alumíniumpiacon, a repülőgép- és az autógyártásban lehet idén nagyobb bővülés. A menedzsment optimizmusa azonban nem hatotta meg a befektetőket, a gyenge negyedéves számok miatt piaczárást követően közel 5 százalékot esett az Alcoa árfolyama. Az Alcoával már csak azért is kiemelten foglalkozunk, mert a vállalat negyedéves eredményei alapvetően befolyásolhatják a befektetők hangulatát, a részvénypiacok irányát a jelentési szezon alatt. Bár az alcoa szerepe már koránt sem olyan fontos, mint néhány évvel ezelőtt, a ma látottak alapján sok jóra nem számíthatunk a gyorsjelentési szezonban, amelyben egyébként 2009 óta nem látott mértékben csökkenhetnek az amerikai vállalati profitok.

Mi történt a negyedévben?Az Alcoa árbevétele 15 százalékkal 4,95 milliárd dollárra csökkent, az adózott eredmény pedig közel 92 százalékot zuhant, ráadásul mindkét érték elmaradt az elemzői várakozásoktól.Az eredményt elsősorban az alacsony nyersanyagárak és az erős dollár tartotta nyomás alatt, de kedvezőtlenül hatott az is, hogy az alumíniumipari vállalat üzemeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés