Előfizetői tartalom

Ijesztget a Tesco

Több jó hírrel is szolgált ma a Tesco: egyrészt a vállalat bevételei 3 év után újra emelkedtek a brit piacon, sikerült jelentősen csökkenteni az eladósodottságot, ráadásul a tavalyi rekordveszteség után újra nyereséges lett a kiskereskedelmi lánc. A Tesco árfolyama azonban nagyot esett, miután a menedzsment túlzónak találta az elemzők idei profitvárakozásait, és arra figyelmeztetett, hogy nem lesz folyamatos a kilábalás, ráadásul különböző beruházások miatt a profit továbbra is nyomás alatt lehet.

Mi történt a negyedévben és a tavalyi üzleti évben?A február végén végződő negyedévben 0,9 százalékkal nőtt a Tesco árbevétele Nagy-Britanniában, ami első ránézésre nem tűnik soknak, mégis nagy hír, mert ilyenre több mint 3 éve nem volt példa. A Tesco problémája elsősorban az, hogy a diszkontláncok, mint az Aldi vagy a Lidl agresszíven terjeszkednek a brit cég hazai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés