Előfizetői tartalom

Kiderült, mi volt a baj az M4-es autópálya építkezésével

MTI
Egyre súlyosabb és kiterjedtebb jogsértésre derült fény az M4 autópálya kivitelezési munkáival kapcsolatban, a Közbeszerzési Hatóság az utóellenőrzés során feltárt számviteli fegyelem megsértése, valamint közbeszerzési jogsértés miatt tesz feljelentéseket. Emellett panamai hátterű cégek is felbukkantak az alvállalkozói körökben, ami alapján a hatóság bejelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodának is.

A Közbeszerzési Hatóság hétfői közleményében felidézte, a tavaly elfogadott új közbeszerzési törvény alapján utóellenőrzést végeznek a közbeszerzési eljárásokban megkötött, már lezárult szerződésekkel kapcsolatban. Ennek célja a jogszerűség, valamint az átláthatóság biztosítása a közbeszerzéseknél. Idén várhatóan csaknem félszáz projekt esik át a részletekbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés