Előfizetői tartalom

Úgy veszik a részvényeket, mintha ingyen adnák őket

Portfolio
Nagy lendülettel veszik az amerikai cégek a saját részvényeiket, az elmúlt 12 hónapban új rekordot döntött a saját részvény vásárlások mértéke. Az olcsó hitelből bátran vásárolnak részvényeket a vezetők és az elmúlt hónapok részvénypiaci turbulenciái közepette az is motiválhatta őket, hogy megtámasszák az árfolyamokat. Kérdés, hogy ez meddig tartható fenn, mert már így is a beruházásokat fenyegetik a saját részvény vásárlások.

Tele vannak készpénzzel az amerikai vállalatok és már nem félnek költekezni, feltűnően sok pénz ment el az elmúlt hónapokban például saját részvény vásárlásokra. A saját részvény vásárlások mögött az a megfontolás is állhatott a cégvezetők részéről, hogy megtámasszák az árfolyamokat az év első hónapjaiban látott részvénypiaci turbulenciák közepette.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés