Előfizetői tartalom

A Mercedesnek meg kell fizetnie az árát, ha világuralomra tör

Portfolio
Hiába nőttek az eladásai a Daimlernek a második negyedévben, a nagyobb profittal értékesíthető S-osztály modelljeinek az értékesítése visszaesett, sokba került az E-osztály bevezetése és az új technológiák, modellek fejlesztése, így a cégcsoport profitabilitása csökkent. De ezt tudomásul kell vennie a befektetők, ugyanis ez az ára annak, hogyha egy vállalat világuralomra tör. Nagyon erős a verseny, új, dögös modellek és a legújabb technológiák alkalmazása nélkül nehéz lenne mindenkinél több autót eladni a luxuskategóriában.

Tovább nőttek az eladásokA Daimler-csoport közel 761 ezer járművet értékesített globálisan, ami 7 százalékos növekedést jelentett a második negyedévben. Mercedesből közel 546 ezer (+9%), Mercedes-kamionból közel 108 ezer (-13%), kistehergépjárműből közel 99 ezer (+22%), míg buszból közel 7 ezer (-5%) fogyott. A személyautók értékesítésének növekedését a kínai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés