Előfizetői tartalom

Az év átverése, vagy tényleg nagy tőzsdei sztori jön?

Gayer Attila, CFA
Hétfőn indul a kereskedés az E.ON-ból kivált Uniper részvényeivel, mely az idei év egyik legérdekesebb kibocsátása lehet. A Uniper az E.ON "rossz bankja", amibe többek között a ma már aligha trendi szén és gáz alapú erőműveket pakolta ki, míg az E.ON a továbbiakban a megújuló energiára és az új technológiákra összpontosít. Vagyis a jövőre. Na de ki akar befektetni a múltba? Az alábbiakban megvizsgáltuk, miért lehet benne mégis fantázia.

Most kell erőműveket venni?Szeptember 12-én indul a kereskedés a német tőzsdén a Uniper részvényeivel, mely a német energetikai óriásvállalat, az E.ON szétválásával jött létre. A Uniper lényegében az E.ON "rossz bankja", melybe a hagyományos fosszilis erőműveket és néhány elosztó infrastruktúrát pakoltak be, a leválasztás pedig a cég részéről kemény válasz a német...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés